Йордан Пенев, който нападна петимата курсанти с брадва, остава в ареста

32-годишният Йордан Пенев, който нападна с брадва петимата курсанти от Великотърновския военен университет на пътя край Гурково, остава в ареста. Вчера Районен съд - Казанлък му постанови най-тежката мярка „задържане под стража”. Мотивите са богатото му криминално досие и възможността да се укрие, защото не пребивава на постоянен адрес. Той работи като каменоделец в различни населени места. Йордан призна вината си в съдебната зала.

Пред журналисти Йордан Пенев заяви, че „Ауди”-то им пречело на движението, бил пил и затова реагирал по този начин. Не съм посягал на хората, ударих колата и си тръгнах, обясни той.

Грубата хулиганска проява беше извършена на 13 януари на главен път край Гурково. Според Йордан и приятелката му Меглена тя е била зад волана на „Опел”-а, според курсантите - мъжът. Водачите на двете коли предприели няколко изпреварвания. Преди Гурково шофьорката спряла напречно на осовата линия, а „Ауди”-то зад нейната кола. Миглена обаче не е задържана.

„Обвинението е по този законов текст и хулиганските действия са извършени от задържания мъж. Ако се съберат доказателства, че има извършено престъпление от страна и на спътничката му, ще бъдат предприети необходимите законови действия по повдигане на обвинения” – обясни районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

Приятелката на Йордан – Меглена, твърди, че пътуващите в „Ауди”-то първи са ги провокирали. Тя шофирала със 70 – 9.80 км/ч. „Видяха, че не могат да ми изпреварят и започнаха да карат нервно, святкаха къси – дълги, и като ни подминаха показаха среден пръст. Ако не бяха започнали те, това нямаше да се случи” – каза Меглена.

Йордан Пенев е многократно осъждан за кражби. Повдигнатото обвинение за грубата хулиганска проява предвижда до 5 години затвор. Заради противоречивите показания тепърва ще се изяснява кой от двамата е шофирал автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право