Задържаха под стража 25 нелегални мигранти

15 жени и 10 мъже от Ирак, опитали нелегално да преминат границата ни с Румъния, бяха задържани под стража от съда по искане на районната прокуратура в Генерал Тошево.

Срещу мигрантите, които избягали от лагера в Харманли, са повдигнати обвинения по чл. 279, ал. 1 от НК за незаконно пресичане на държавната ни граница. Осем от тях били заловени от нашите власти на 8 декември в района на с. Росица. Останалите били спипани два дни по-късно от румънски граничари, които ги върнали обратно в България. В двете групи имало и 11 деца на възраст от 1 до 14 г., които са настанени в детски заведения в Добрич.

Нито едно от тях, както и част от възрастните иракчани нямат документи, уточниха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Оттам посочиха, че част от задържаните под стража са правили и преди опит да напуснат нелегално страната, което се наказва със затвор от 1 до 6 г. и с глоба от 100 до 300 лв. Мъжете ще дочакат насрочването на процес в следствения арест във Варна, а жените - в Добрич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право