Задържаха полицейския син за смъртта на Тоско Бозаджийски в Солун

Тоско Бозаджийски Снимка: Фейсбук, Bultras

Пътят към затвора пое 24-годишният грък обвинен за смъртта на 28-годишният българин в Солун. Предвид тежките обвинения и жестокостта, с която е извършено престъплението, взета бе най-тежката мярка задържане под стража за единия фен на ПАОК, който заедно с още около 20 човека нападнаха и биха жестоко български фенове, дошли на мач в Гърция.

След разпита вчера на двамата обвиняеми, единият 26-годишен беше освободен под гаранция с ограничителни мерки. Без право да напуска страната и два пъти в месеца да се явява за подпис в полицейското управление и забрана за гледане на спорт.

По време на разпита последваха маратонски извинения, в които двамата младежи съжалиха за смъртта на 28-годишния младеж, като отрекоха каквото и да било участие в нападението на жертвата, подчертавайки, че те не са присъствали на мястото и по време на инцидента.

В изявленията си, което направи след разпита, един от адвокатите на 24-годишния, Димитрис Цакос определи като "прекомерно" обвинението, отправено към неговия клиент.

Той подчерта, че 24-годишният младеж, който е син на полицейски служител се е намирал на 540 метра от мястото, където се е случило фаталното нараняване, и изрази мнение, че обвинението ще бъде променено в последствие. "Убеден съм, че в крайна сметка справедливостта ще възтържествува", каза адвокат Цакос.

В рамките на следващите 10 дни мярката ще бъде обжалвана.

Припомняме, че българския футболен фен загинал в Солун на улица "Мария Калас“.

28-годишният български гражданин е бил паднал на тротоара и впоследствие блъснат от автомобил.

Загиналият е привърженик на Ботев (Пд) и е бил в града, за да подкрепя Арис в дербито срещу ПАОК, което завърши 4:2 за "жълто-черните".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа