Задържаха рецидивист изнасилвач в Шумен

Христо Събев-Кучкаря/41г./, известен с изнасилвания и блудства, е бил задържан от полицията за поредно посегателство на момиче. Белезниците щракнали в последния ден на миналата година, а се очаква в сряда за него прокуратурата да поиска постоянен арест, научи "Труд".

От Апелативна прокуратура-Варна потвърдиха, че районната прокуратура в Шумен е задържала за срок до 72 часа Христо и той е привлечен като обвиняем за блудствени действия с 19-годишно момиче, като случаят е особено тежък.

Момичето е подало сигнал, че Кучкаря е блудствал с нея в квартирата й в Шумен. Насилието станало на 24 декември, а момичето се оплакало чак на 31 декември. Криминалисти успяли да открият и задържали Кучкаря. Според запознати, той се оправдал, че бил поканен от момичето, напил се и не помнел какво е вършил. По данни на жертвата, под предлог, че ще й помогне да ремонтира нещо в квартирата си, Христо е извършил сексуалното насилие.

Жертвата му е дъщеря на негова бивша приятелка. Преди време момичето е било отглеждано в дом "Детелина", страда от лека дебилност.

Това не е първа подобна проява на Кучкаря - през 2012 г. той беше обвинение в блудство с 15-годишно момиче във вилната зона на Шумен и се укрива дълго от полицията. При задържането му тогава през месец август оказа яростна съпротива и извади нож срещу полицаите.

В досието му има кражби и блудства. Бил е освободен от затвора през 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България