Задържаха рецидивист, пребил двама търновци

Снимка: Архив

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж, който нанесъл  телесни повреди на по хулигански подбуди на двама граждани.

Прокуратура е повдигнала обвинение  на Диян  И. за това, че на  11 февруари тази година в старата столица, в района на кръстовището на ул. „Н. Габровски” и ул. „Йоновка”, по хулигански подбуди и в условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на удари, причинил средна телесна повреда на Н. И. Той е обвиняем и за това, че по същото време и място, в съучастие като извършител с Георги К., по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда, чрез нанасяне на поредица от удари с ръце и крака по главата и тялото на Б. М. С постановление на прокурор от 4 октомври обвиняемият е задържан за срок до 72 часа до разглеждане на искането за задържане му от съда.

Деянието представлява опасен рецидив и предвиденото в закона наказание за него е лишаване от свобода от пет до дванадесет години. Лицето е осъждано и съществува реална опасност да се укрие и извърши друго  престъпление. Настоящите деяния са извършени от него на обществено място, при липса на личен мотив и без основателна причина, без да е предизвикан от пострадалите, при демонстриране на безнаказаност и пренебрежение към установените правила и норми. С тези мотиви съдът уважи искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони