Задържаха седем български граждани за превоз на нелегални мигранти

Снимка: Архив

Седем български граждани са задържани за осъществен превоз на нелегално пребиваващи чужденци, съобщават от вътрешното министерство.

Около 19.30 часа вчера на второкласен път 81 в посока София служители на РУ- Костинброд и колеги от  ГД „Национална полиция“ спрели за проверка три автомобила. В микробус „Фолксваген Транспортер“ те установили 24 чужди граждани, в лек автомобил „Рено Сценик“ - 7 чужди граждани, други седмина били открити в третия автомобил -„Фолксваген Голф“, пътувал в колоната.

В хода на операцията, в паркиран без водач лек автомобил „Ситроен Пикасо“,били установени други седем чужди граждани. Всички те били отведени в РУ- Костинброд. 29 от мъжете – граждани на Афганистан и Пакистан,се легитимирали с издадени карти за бежанец, а останалите 16 нямали документи за самоличност и тепърва ще се установява тяхната народност.

Заедно с чуждите граждани били задържани и тримата шофьори на автомобили. Малко по-късно бил установен и доведен в районното управление и водачът на ситроена. Други четирима са задържани в рамките на 24 часа за съпричастност към деянието.

По случая са образувани четири досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 281 от НК. Работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право