Задържаха селянин, преди да убие майка си и сестра си (обзор)

Плевенски криминалисти задържаха мъж от село Къшин, подготвял убийството на майка си и сестра си. 58-годишният Румен Кушинов планирал да ликвидира роднините си заради дългогодишни спорове за наследствени имоти. За последно двете жени продали терен в центъра на Плевен и той очаквал да получи дял.

Близките на Румен многократно се жалвали, че ги заплашва. Сигнал за подготвянето на двойното убийство обаче бил подаден през октомври. Тогава Румен започнал да търси наемник за мократа поръчка. Не открил, затова решил сам да се заеме с убийството. Снабдил се с два пистолета, единият от които - със заглушител. Било въпрос на дни да извърши двоен разстрел и бил арестуван. Незаконните оръжия били намерени при обиск в дома му. Румен е пратен за постоянно в ареста с решение на съда.

Срещу Румен Кушинов се води и разследване и за убийството на приятелката му, която е в неизвестност от 2009 г. Преди 6 г. Румен направил самопризнания, че я е пребил до смърт и е хвърлил тялото й в плевенски водоем. До момента обаче трупът на жената не е открит, затова и по случая няма повдигнати обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право