Задържаха инспектор от Варненския затвор за корупция

Снимка: Архив

Инспектор от Варненския затвор е задържан при акция по противодействие на корупцията, проведена на 27 август под прякото ръководство на екип от окръжни прокурори, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Служителят е с офицерски чин, научи "Труд".

Той се облагодетелствал финансово, като извършвал услуги на затворници. Те му плащали с парични преводи на името на трето цивилно лице, сочат събраните към момента доказателства. Разследването продължава, а заради фактическата и правна сложност то е възложено на екип от Окръжния следствен отдел, уточниха от прокуратурата.

Инспекторът и неговият съучастник са задържани за 72 ч, като предстои в Окръжния съд да бъде внесено искане да им бъдат наложени на мерки за процесуална принуда. Случаят е втори за месец, след като в средата на юли при акция в затвора бяха арестувани командир на отделение и двама негови колеги. За 2 месеца и половина тримата пуснали 6 пъти неправомерно осъден автоджамбазин да излиза на разходки в града. Командирът ще дочака процеса си зад решетките, а на другите двама надзиратели съдът определи домашен арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България