Задържаха служител на Областна дирекция по безопасност на храните заради подкуп от 300 лева

Служител от Областна дирекция по безопасност на храните в Ямбол е задържан за вземане на подкуп, съобщиха от МВР.

Престъпното деяние е установено на 19 септември в хода на специализирана полицейска операция по сигнал за извършено корупционно престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК, на територията на РУ - Елхово. В операцията са участвали служители от местното районно управление, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Разследване“ при ОДМВР-Ямбол.

Действията са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Установено е, че вчера в търговски обект в град Елхово, в качеството му на длъжностно лице – 62-годишният главен инспектор към ОДБХ – гр. Ямбол, е поискал и приел парична сума в размер на 300 лева, за да извърши действия по служба, касаещи обекта. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. В хода на работа по случая Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Ямбол е оказала пълно съдействие на разследващите.

След доклад на събраните материали пред Окръжна прокуратура – Ямбол, той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева. Работата по разследването продължава под ръководството на Ямболската окръжна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право