Задържаха с подкуп длъжностно лице в Силистра

Снимка: Архив

Длъжностно лице е задържано непосредствено след получаване на подкуп при операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” вчера в Силистра. Операцията е реализирана след подаден сигнал от собственик на заведение в областния град, предаде МВР.

Според първоначалната информация, в обекта, съобразно служебните си задължения, задържаният е извършвал проверки, при които констатирал няколко административни нарушения в документацията. Той предложил на собственика да му даде определена сума и така да избегне съставянето на актове. След получения категоричен отказ, служителят продължавал да му оказва натиск да заплати и дори му поставял крайни срокове.

В резултата на предприетите професионални действия, служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” успели да задържат длъжностното лице непосредствено след получаване на част от искания подкуп.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, очаква се окръжната прокуратура да продължи срокът на задържането му до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право