Задържаха телефонен измамник

Заблудил 17 годишна, че участва в полицейска операция за установяване на престъпна група

42-годишен видинчанин е задържан в полицейския арест за измама по телефона, съобщават от областната дирекция на полицията във Видин.

Разследването започнало след сигнал от 17-годишно момиче, съобщиха от полицията във Видин. Девойката съобщила в Районното управление, че е станала жертва на телефонна измама. Тя предала на непознат семейни спестявания и бижута (2070 лева, 195 евро, 22 щатски долара, златни пръстени, медальони и гривна), след като била убедена в телефонни разговори, че участва в полицейска операция за установяване на престъпна група, занимаваща се с измами в областния град.

В хода на разследването, на изхода на Видин, служителите на реда спрели за проверка лек автомобил "Ауди", управляван от 42-годишен с инициали Д.Д. При последвалото претърсване в колата били открити и иззети парите и бижутата. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Служителите на ОД МВР-Видин отново напомнят: Не давайте пари и ценности, поискани по телефон от непознат. Полицията не търси финансово съдействие от гражданите за задържането на извършители на престъпления. Получите ли телефонно обаждане с подобно искане, сигнализирайте на тел. 112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право