Задържаха трима мъже за притежание на голямо количество наркотици

В хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението е извършено претърсване в помещение, обитавано от 44-годишен врачанин, криминално проявен и осъждан, съобщиха от МВР. Намерен е плик, съдържащ близо 7 грама зелена суха листна маса - „чай“ за пушене, третиран с наркотично вещество.

В близост до професионална гимназия в града криминалистите засекли и 36-годишен рецидивист, у когото при обиск са открити 13 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на хероин при полевия наркотест, и цигара с марихуана. Последвало претърсване в обитаваното от него жилище. В печка на твърдо гориво, униформените намерили още два плика, съдържащи 57 грама хероин, и 153 грама канабис.

В село Гложене полицейски служители предприели претърсване в частен дом, обитаван от 30-годишен местен жител. Намерени и иззети са два плика, съдържащи канабис, и други два - с хероин.

Тримата мъже са задържани. По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право