Задържаха трима мъже, прекарвали нелегални преселници през Искърското дефиле

Трима мъже са задържани за незаконно подпомагане на 24 иракски граждани да преминават през територията на страната

Районна прокуратура – Своге води досъдебно производство за извършено престъпление от три лица, които с цел имотна облага противозаконно подпомагали чужди граждани да пребивават и преминават в страната, съобщиха от държавното обвинение.

От неустановена към настоящия момент дата до около 18:30 ч. на 20.08.2018 г., обвиняемите подпомогнали двадесет и четирима кюрди от Ирак, в нарушение на закона, да преминават през територията на страната. Чужденците били настанени и пребивавали в къща в с. Владо Тричков, мах. „Ромча“, община Своге. За транспортирането им били използвани две моторни превозни средства - лек автомобил „Крайслер Вояджер“ и таксиметров лек автомобил „Киа“.

Сред незаконно пребиваващите имало и осем деца, ненавършили шестнадесетгодишна възраст.

По делото са привлечени в качеството на обвиняеми Ц. Л. и В.Ц. от гр. София и Ф.З. - сирийски гражданин с хуманитарен статут, с адресна регистрация в гр. Харманли.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, с цел осигуряване явяването им пред Районен съд – Своге за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право