Задържаха трима, секли незаконно и продавали дърва по къщите

Конфискува се и дървеният материал от имотите на купувачите

Организирана група, занимаваща се с незаконна сеч и продажба на дърва на населението, е разкрита на територията на Районното управление-Исперих, съобщиха от полицията в Разград.

До задържането на групата от трима мъже се стигнало след арест на 34-годишен мъж от село Райнино, който бил хванат в незаконна сеч на 2 куб дърва за огрев в неделя. Те били отсечени на територията на горското стопанство „Ири-Хисар“ и горските надзиратели подали сигнал в полицията за сечта.

След задържането на 34-годишния мъж, който транспортирал дървата по къщите на хората с микробуса си, са проведени претърсвания в частни имоти. Такива проверки са направени в селата Свещари, Райнино и Вазово.

В три имота са намерени към 12 кубика дърва, за които стопаните нямали документи. Така във вторник се стигнало до задържането и на другите двама мъже, участвали в незаконната сеч и продажба на крадения отоплителен материал.

Арестувани са 38-годишен, криминално проявен и осъждан мъж и 17-годишно момче. И тримата в групата са от село Райнино и всеки от тях имал свои функции в организирането на сечта, транспорта и продажбата на дървата.

Незаконно добитият материал ще бъде конфискуван и хората, които си мислили, че ще се отопляват на по-ниски цени от пазарните на дървата, сега остават без цепениците.

По неофициални данни се предполага, че от гората, където е действала групата, липсват около 30 кубика дърва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право