Задържаха фалшификатори на документи

Служители на Районно управление – Казанлък задържаха трима мъже по време на специализирана полицейска операция за пресичане престъпна дейност, свързана със съставяне и разпространение на фалшиви официални документи.

45-годишен, управлявал лек автомобил „Пежо”, е спрян за проверка в село Шейново. В колата са открити и иззети 10 неистински дипломи за завършено основно образование, а при претърсване в дома на лицето са намерени множество ксерокопия на лични карти, снимки на хора и компютърни конфигурации, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора.

В Казанлък е задържан 39-годишен мъж. При претърсвания в офиса и в дома му са открити и иззети печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че към престъпната дейност е съпричастен и 33-годишен мъж, който също е задържан.

В РУ–Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 308, ал. 2 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право