Задържаха шестима мъже с наркотици при специализирана операция

Снимка: Архив

Операцията по противодействие на наркоразпространението е осъществена през изминалите два дни от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Ямбол и колегите им от РУ-Елхово. Действията са проведени под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

В хода на операцията са установени шестима мъже, съпричастни към престъпления, свързани с наркотици. При извършените процесуално следствени действия на два адреса в община Болярово, ползвани от двама мъже на 18 и 44 години, била иззета общо около един килограм суха тревиста маса, която на наркотестовете реагирала на марихуана. В град Елхово в имот, обитаван от 40-годишен са иззети джъмпери с бяло кристалообразно вещество, реагирало на метамфетамин на наркотеста. При извършени проверки на двама мъже на 28 и 30 години било установено, че държат в себе си съответно по джъмпер с метамфетамин и с марихуана. В рамките на операцията бил установен и 37-годишен водач на лек автомобил, седнал зад волана след употреба на наркотично вещество - теста му е положителен за употреба на канабис.

И шестимата са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. В хода на разследването на 40-годишния мъж е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. Работата по пълното документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право