Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив, Цветелина Кънева. Снимка: Радио Пловдив

Директорката Цветелина Кънева е сред задържаните при акцията на полицията и прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив, съобщи Радио Пловдив.

Рано тази сутрин полицейски части с маски и оръжия окупираха входа на дирекцията. При акцията бяха изнесени кашони с документация. По-късно Цветелина Кънева бе отведена с полицейски бус към място за задържане.

Още през уикенда Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска.

84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 30 000 лева, за това, че са допуснали замърсяването на реката, съобщи прокурорът Венелин Савов.

От пресцентъра на пловдивската полиция заявиха, че по-късно ще бъде предоставена информация по конкретния случай. Действията на органите на реда не са свързани със зачестилите замърсявания на реките в региона, каза по-рано пред БНР директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право