Задържаха 123 контрабандни кожени якета на "Дунав мост 1"

В Окръжна прокуратура - Русе на 12.06.2017 г. е образувано досъдебно производство за контрабанда на стоки през ГКПП „Дунав мост", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При успешна акция на служители на Митница - Русе е установен товарен автомобил, превозващ 123 броя луксозни мъжки и дамски кожени якета от естествена кожа през границата на страната ни.

%d1%8f%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b02Стоката е укрита в кашони и чували и поставена в средната част на ремаркето на товарния автомобил, натоварен с текстилни изделия и кухненско обзавеждане. Укритата стока не е декларирана по време на осъществяването на митническия контрол. Образувано е незабавно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

Водачът на товарния автомобил - българският гражданин А. М. А. - на 42 години е задържан от прокурора за срок до 72 часа. Задържани са също и превозното средство и контрабандната стока.

%d1%8f%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b03По делото са извършени огледи, разпити на свидетели и справки. Изготвени са три експертизи. Разследването е приключило в предвидения от закона срок от 3 дни и делото е получено в Окръжна прокуратура - Русе за решаване по същество.

За престъплението по чл. 242, ал. 1, б. „д" от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години и глоба в размер от 20 хил. до 100 хил. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България