Задържаха 21-годишен участник в телефонна измама във Враца

След получен вчера в РУ-Враца сигнал за извършена телефонна измама в областния град, полицаите от районното управление предприели незабавни действия за издирване на извършителя. Според първоначалната информация, предния ден, по познатия сценарий за съдействие но полицията, 84-годишна жителка на Враца била подведена да даде пари и изхвърлила през терасата на дома си 1970 лв. Парите веднага прибрал неизвестен младеж, който чакал около жилището, съобщиха от пресслужбата на МВР.

В рамките на предприетите незабавни издирвателни и оперативни действия в РУ-Враца е задържан 21-годишният врачанин, за когото по безспорен начин е установена съпричастност към извършената измама. В жилището му са намерени и иззети пари и мобилен телефон. При извършения обиск са открити саморъчно изработени цигари с чай за пушене, третиран с наркотично вещество, според обясненията на задържания. По случая е образувано бързо производство.

В рамките на седмица това е втори случай, при който служители на ОДМВР задържат извършител на телефонни измами. На 14 юни, в Мездра беше задържан 25-годишен мъж от същия град, който в периода 8-12 юни причини имотни вреди за над 54 хил. лв. на четирима възрастни от Враца.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право