Задържаха 28-годишна, подправила лотарийни билети

Снимка: Архив

28-годишна жена, изхитрила се да подправи букви в лотарийни билети, за да си докара печалба, е задържана в Търговище. Тя била разкрита бързо, тъй като пробутала подправените два билета в магазина в село Момино и продавачката много добре знаела на кого е платила печалба.

За нещастие на младата жена вечерта, при отчитане на билетите, станало ясно, че кръстословицата е решена чрез измама и въпросните билети нямат печалба. Изплатената сума на 28-годишната жена била 106 лв. и измамената продавачка веднага издала кой и кога е пробутал талоните. Така извършителката се озовала в полицията.

От Районното управление в Търговище припомниха, че подправянето на билети беше хит сред ученици преди близо 2 години, когато децата се опитваха да преметнат продавачи. За да не ги изловят веднага, действаха така, че да взимат малки суми. След като стана ясно, че номерът не минава, хлапетата се отказаха и скоро не имало подобни случаи.

По Коледа в Търговище обаче беше задържана друга наивна млада жена. 29-годишна продавачка успяла да изтрие множество билети в обекта, в който работела, без да ги плати и отчете. Пристрастила се и колкото повече търкала, толкова повече се нахъсвала с идеята, че ще излезе печалба и ще покрие вече унищожените талони. Ползвала безплатно и цигари от павилиона.

Първоначалната щета, която подадоха тогава от обекта, беше за около 3000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България