Задържаха 4140 кутии цигари, укрити в ремарке на камион, на митница Лом

Мобилен екип на Митница Лом задържа 4140 кутии цигари, укрити в двойна стена на ремаркето на камион, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21. 05. 2018 г. около 0.30 часа, в района на Дунав мост 2, мобилната митническа група спира за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Според документите камионът превозвал мебели и алуминиеви врати от България за страна от ЕС. При извършената проверка инспекторите установили, че челната стена на ремаркето е двойна - допълнително изградена от алуминиеви дъски. В кухината са открити стекове с цигари, опаковани като панели. За извадените от там 4140 кутии цигари с български акцизен бандерол, шофьорът не е представил задължителния за износ на акцизни стоки в търговски количества опростен придружителен документ, съгласно изискванията на ЗАДС.

По случая е образувано административнонаказателно производство, а цигарите са задържани в склад на митницата.

Това е трети пореден случай на разкрит от служители на Митница Лом незаконен износ на акцизни стоки за месец май. В един от случаите на ГКПП - Оряхово са задържани 4 мастербокса цигари, укрити в идентичен тайник на товарен автомобил, а на ГКПП-Дунав мост 2 - други 6 мастербокса, укрити под товар с хранителни стоки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право