Задържаха 5 души, разбивали автомобили в Русе

В нощта срещу 21 декември, след поредните посегателства над автомобили на територията на града, русенски полицаи задържаха двама мъже и лек автомобил „Мерцедес“ с вещи и части в него. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

1222r4В резултат на оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за изясняване на съпричастността както на задържаните, така и на други хора към извършените престъпления, през последните няколко дни са били установени и задържани общо петима души на възраст между 17 и 26 години, всички от Русе.

Според събраните до момента данни, те са извършили множество посегателства над автомобили, паркирани в различни квартали на областния град. След грубо взломяване на стъкла, ключалки, врати или демонтаж, те отнемали най-различни вещи и части от превозните средства. Част от тях са върнати на собствениците, за други това предстои.

1222r3Деянията са документирани, по тях се водят досъдебни производства. Вчера, след доклад на материалите в Русенската районна прокуратура, на петимата, двама от които непълнолетни, са повдигнати обвинения. С постановление на прокуратурата пълнолетните са задържани до 72 часа.

Действията по разследването продължават за изясняване на цялостната престъпна дейност на групата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право