Задържаха 64-годишна куриерка на телефонни измамници

Снимка: Архив

Жената е участвала в 4 измами в Търговище, проверяват още 4 в Попово

64-годишна куриерка на телефонни измамници е задържана в Търговище, а в нея са намерени крупни суми и злато от 4 престъпления в областния център и вероятно още 4 в Попово. В дома на безработната жена е открит и 4 кг тютюн без бандерол.

Задържаната е с адресна регистрация във Варна, но от близо година била в Търговище, където гледала по-възрастната сродница. Попаднала на обява за работа и се хванала да посредничи на телефонни измамници срещу съответното заплащане. Така през юли прибрала предадените пари и златно от 4 жители на Търговище. Сред тях е и 31-годишна жена, която дала 2000 лв., заплашена от измамниците, че ще пребият нея и близките й, ако не съдейства. В същото време престъпниците, които играели и роля на полицаи, обещали да я пазят и да върнат парите, след като им окаже подкрепа. Жената била толкова наплашена, че се хванала. По същия начин изгорели 85-годишен мъж и две жени на 49 и 69 години. От всички четирима от Търговище общо са взети 9250 лв., 1510 турски лири и 60 грама златни накити. Почти всички пари са открити преди да бъдат предадени на поръчителите и същинските извършители на измамите, които звънят на хората. Първо се представят за полицаи, после влизат в истинската си роля на престъпниците и подлудяват хората.

Задържаната куриерка е предадена на полицията в Попово, където има данни, че също е участвала в други 4 измами. В петък течали разпити и събиране на доказателства, че е пътувала до съседния град с таксита, за да прибира пари и от измамени там. В единия случай се касаело за 13 000 евро и злато. Останалите били за малко по над 1000 лв. всеки.

В къщата в Търговище, която обитавала жената, полицаите открили и тютюн без бандерол. Нямало данни тя да го е продавала и вероятно наистина бил за нейни нужди, както твърдяла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право