Заев: Срещата ми с лидера на опозицията Християн Мицкоски ще е в неделя вечер

Македонският премиер и лидер на управляващата партия СДСМ Зоран Заев съобщи, че срещата му с председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски ще се състои в 20 часа в неделя вечер. Двамата лидери ще обсъждат предстоящите президентски избори, реформите и всичко, което е в интерес на държавата, заяви Заев, предаде БГНЕС.

Премиерът беше категоричен, че лидерите на основните албански партии няма да участват в срещата, защото няма нужда от подобен разширен формат на разговорите.

„За мен е важно да обсъждаме предстоящите президентски избори, процеса на европейска интеграция на страната ни, защото дори и процесът за присъединяване към НАТО все още не е приключил. Следва ратификацията, нека направим всичко възможно през юни, за да получим дата за започване на преговорите с ЕС. Това са важни неща“, каза Заев, като добави, че ще говори като премиер и председател на основната политическа партия с ръководителя на опозицията, защото вярва в съвместната отговорност преди историческите решения, които страната трябва да вземе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа