„Заедно за природата“ с Шуменско пиво

Всеки предал 10 празни бирени опаковки получава 3 пълни

Тази събота, на 27 октомври, Шуменско и Екопак България се обединяват за трета поредна година „Заедно за природа“. Инициативата е част от политиката на Шуменско пиво, бранд на компанията Карлсберг България, за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Тя има за цел да насърчи рециклирането на бирени опаковки и така да намали екологичния отпечатък върху природата.

В събота от 11 ч. на площад "Кристал" всеки жител или гост на град Шумен, които върне за рециклиране минимум 10 празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) ще получи като комплимент 3 пълни бутилки Шуменско пиво.

Кампанията е част от дългосрочната инициатива на Шуменско за насърчаване на разделното събиране и изхвърляне на отпадъците. Има за цел да насочи вниманието на обществото към рециклирането на отпадъците, както и да допринесе за екологичен начин на живот и опазване на околната среда.

Шуменско призовава гражданите да покажат своята загриженост към природата и да подкрепят усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък сред местната общност. Екип от Екопак България ще разяснява в детайли на всички посетители ползите от рециклирането чрез интерактивни игри, филми и образователни програми.

Инициативата в Шумен е част от дългосрочна национална кампания в избрани градове от страната. По време на кампанията през 2017 г. над 4000 граждани и гости на София, Шумен и Благоевград предадоха за рециклиране близо 30 000 бирени опаковки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони