Закичват елхата в Търговище с гирлянди от картички с желания на гражданите

Гирлянди от картички с поздрави и пожелания за близки и приятели, написани от малките и възрастни граждани, ще бъдат закичени на елхата на централния площад в Търговище.

Картичките ще станат елемент от празничната й премяна след тържеството за запалване светлините на живото коледно дръвче, което е насрочено за 17 часа на Никулден.

На общоградския празник коледни мелодии ще изпълняват Духовият оркестър, 9-годишната Елена Добрева и други. Вокална група „Протайм” и приятели ще представят авторска песен, която е сред финалистите на Националния фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”. Театрална къща „Мариета и Марионета“ от София ще се включи с куклено шоу.

На площада в Търговище ще бъде обособен кът с пощенска кутия за послания и пожелания. За тези, които не си носят картички на място ще има пункт, откъдето да си вземат и да напишат своите желания също и за града. След тържеството всички празнични послания ще бъде свързани като гирлянди.

С тържеството започва и празничната декемврийска програма, с която Община Търговище пожелава светли коледни и новогодишни дни на всички съграждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България