Закопчаха двама ало измамници, измъкнали 6 хил. лв. от възрастен плевенчанин

Снимка: Архив

Двама извършители на телефонна измама са задържани при съвместни действия на криминалисти от ОДМВР-Плевен и Ловеч, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Разследването стартирало на 8 септември, след като 65-годишен плевенчанин потърсил помощ в Първо РУ. Човекът обяснил, че е попаднал в мрежата на измамници, на които доверчиво предоставил плик с 6000 лева. Те го „атакували“ многократно по мобилния му телефон и го убедили, че в момента тече полицейска операция по залавяне на мошеници и неговата помощ ще е безценна. За целта той трябвало да остави плика с парите до контейнери за смет на кръстовище, а с лед приключване на акцията, парите ще му бъдат върнати. Едва по-късно мъжът разбрал, че е измамен.

По случая веднага било образувано досъдебно производство, а в рамките на предприетите оперативни действия, в които се включили и служители на ОДМВР-Ловеч, двамата извършители - 44-годишен от село Български извор и 24-годишен негов другоселец, попаднали в полицейския капан. Те са задържани в рамките на 24 часа, направили са пълни самопризнания, част от сумата в размер на 2220 лева и мобилни телефони, са предадени доброволно. С постановление на наблюдаващия прокурор спрямо мъжете е взета мярка за неотклонение задържане до 72 часа. Работата по документираното престъпление продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право