Закриват центъра за ЕС

Снимка: Архив

70 души ще работят в министерството на Павлова

Центърът за подготовка на българското председателство на ЕС ще се влее в новото министерство на Лиляна Павлова. Проектът за устройствен правилник предвижда 70 щатни бройки. В политическия кабинет на Павлова ще работят шестима. Бившият регионален министър ще има един заместник-началник на кабинета, главен секретар, инспекторат (от един човек), одитор и финансов контрольор. В специализираната администрация ще работят 42-ма души, от които 14 ще бъдат в дирекция “Комуникация, пресцентър и културна програма”.

Останалите 28 в дирекция “Подготовка и провеждане на председателството”. Те ще осигуряват логистичната подготовка и протоколното обслужване на неофициалните заседания на Европейския съвет и съветите, които ще бъдат проведени на територията на България.

Предвидена е и длъжност

говорител

на българското председателство, който ще е служител на комуникационната дирекция.

Българската национална телевизия (БНТ) ще е домакин разпространител на картина и звук от събитията на председателството, става ясно още от текстовете на проекта за устройствен правилник. Павлова ще представлява България и по време на заседанията на съвета по общи въпроси на ЕС в заседания, които касаят ротационното председателство на общността.

Екатерина Захариева ще представлява страната ни на заседанията на съвета “Общи въпроси” и съвета “Външни работи”. Тя ще отговаря и за внасянето в МС на позициите за заседанията на Европейския съвет.

Томислав Дончев ще участва в заседанията на съвета “Общи въпроси/Кохезионна политика”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България