Закриват 4 автобусни линии в Пазарджик

Дават на концесия за 35 години на паркинга край МБАЛ „Здраве”

Четири автобусни линии от общинската транспортна схема на Пазарджик ще бъдат закрити, ако на предстоящото на 28 септември заседание на местния парламент старейшините подкрепят предложение на общинската администрация.

От екипа на кмета Тодор Попов искат незабавно закриване на автобусните линии с номера 3, 8, 11 и 12, а обосновката на това тяхно предложение е „поради нулев пътникопоток”, както и промяна в маршрутите на други три линии – тези с номера 2, 2А и 3А. В момента колите с №3 се движат от училище „Димитър Гачев” до Минерална баня, автобусите с №8 – от квартал „Запад” до квартал „Изток”, тези с №11 – от ромския квартал „Изток” до ЖП гара Пазарджик, където е и крайната спирка по линия  №12, чието начало на маршрута е от спирката пред комплекс „Зора”.  Целта на корекциите в маршрутите на другите три линии е колите да обикалят и минават покрай няколко предприятия в Промишлената зона, а предложението е в подкрепа на местния бизнес.

На заседанието на ОбС-Пазарджик на 28 септември ще бъде гласувано и предложението за отдаване на концесия за срок от 35 години на паркинга край МБАЛ „Здраве”, който е с площк от 2054 кв.м. Като изискване към концесионера е залегнало разкриването на 2 работни места за срока на концесията и инвестирането на минимум 34 246 лв. без включен ДДС за срок от 18 месеца. Минималната начална цена на концесията е 117 600 лв. с ДДС за срок от 35 години. Това прави по 3360 лв. на година, но от общината са заложили изискването изплащането на 35-те концесионни възнаграждения за целия срок на договора да се извърши еднократно и то в едномесечен срок от влизането му в сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България