Зала "Арена Шумен" готова до 1 г.

Така трябва да изглежда новата спортна придобивка на Шумен

Новата спортна зала "Арена Шумен" трябва да бъде готова най-много до 1 г. Такъв срок си е поставил изпълнителят консорциумът "Шумен спорт", обяви пред журналисти изп.директор на една от фирмите в него "Джи Пи Груп"АД Стефан Тотев.

В четвъртък беше подписан договорът между общината и изпълнителя.

Още идната седмица започват строителни дейности. Фиксиран е срок 354 дни от откриване на строителна площадка, но е възможно той да бъде и по-кратък. Строително-монтажните дейности стартират на база идеен проект и това ще бъдат най-вече изкопи и отливане на фундаменти. До 150 души се очаква да бъдат заети по време на активното строителство.

Шумен се подготвя за изграждането на спортната зала от миналата година. Бяха съборени сградите на стари казарми от Пети полк. Правителството на Бойко Борисов отпусна 8 млн.лв. за изграждане на модерното съоръжение.

Залата ще бъде с разгърната застроена площ 5600 кв.м. Постоянните седящи места са 1500, но с подвижни сгъваеми трибуни капацитетът ще достига 2300 места. Залата ще бъде удобна за спортни, културни и изложбени събития, ще може да домакинства почти всички видове спортни състезания, без спортна гимнастика. Първият етап освен изграждането на спортна залата включва и паркинг с 450 места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони