Залесяват нова гора върху опожарена

Над 50 декара нова гора ще бъде залесена през следващите седмици в ДГС-Преслав, съобщи директорът на стопанството инж. Живко Алексиев. За целта служителите на териториалното поделение са събрали 700 килограма жълъди от дървесните видове цер и космат дъб. Залесяването ще бъде между селата Ловец и Сушина, където преди 2 години изгоря борова гора, създадена от лесовъдите на стопанството.

В петък служители на РИОСВ-Шумен са заявили желание да участват в залесителната кампания на преславското стопанство. 30 горски служители ще помогнат на еколозите в работата им на терен.

През следващата седмица от ОББ даряват 1 000 фиданки от видовете космат дъб и липа на стопанството, съобщават още от Североизточното държавно предприятие. Банкери от клоновете на ОББ, застрахователи от ДЗИ в Североизточен регион и деца от Велики Преслав и Шумен ще залесят заедно дръвчетата, произведени в разсадник край с.Салманово. Още 300 фиданки от разсадника на ДГС-Шумен ще бъдат закупени от ОББ и с тях ще бъде създадена нова гора в Силистра, край река Дунав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони