Заловиха алоапаши, прибрали над 100 000 лева в Северозапада (СНИМКИ)

Полицията в Монтана арестува двама мъже, участвали в телефонни измами за над 100 000 лева. В джобовете и колата на обирджиите са открити част от парите и златото, отмъкнати от пенсионери, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Престъпниците са били спипани след оплакване на възрастната жена, станала поредна жертва на телефонните измамници. Във вторник 72-годишна пенсионерка от Монтана съобщила в Районното управление на МВР, че по указанията на непознат, който й се представил по телефона за служител на полицията, оставила за табло на газопреносната мрежа в града плик с 14 000 лв. Мнимият пазител на реда убедил бабата, че участва в акция за залавяне на измамници.

Вдигнати на крак, служителите на МВР започнали издирване на апашите и заловили 37-годишния Петър Р. и 17-годишния А. Р. от Вършец. В кола „Опел Зефира”, ползвана от двамата и паркирана до театъра в Монтана, полицаите открили 20 450 лева, 3 мобилни телефона в комплект със сим-карти, таблет и златни накити. При обиск на двамата задържани, които са криминално проявени, са намерени още 1 220 лева, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 златни накита.

Петър Р. и Асен Р. са прибрани в ареста за срок от 24 часа, но прокуратурата ще поиска 72 часовото им задържане под стража.

Според предварителна информация апашите са работели за банда телефонни измамници и през последните 2-3 месеца са участвали в над 10 удара, при които от пенсионери са отмъкнати повече от 100 000 лева. Тяхна жертва малко преди задържането им вероятно е станала и 80 годишна жена от Монтана, която оставила под контейнер за смет 7000 лева. По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Районна прокуратура в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право