Заловиха ало измамник, обрал 43 445 лв. от пенсионери

Снимка: Архив

Полицаи от Бургас и Русе задържаха при съвместна акция нагъл телефонен измамник, родом от Свети Влас. Той ужилил петима пенсионери със сумата 43 445 лева. От тях 29 000 лв. са намерени и иззети при задържането му, в близост до русенското село Ветово. Останалите пари, успял да пласира в Румъния.

Последните му два "удара" са били в Бургас, съобщиха от полицията. Измамникът с инициали Н.К. взел от кошче за боклук, разположено на паркинга на ул. „Гурко” торбичка със сумата от 24 185 лв., собственост на 65 годишна бургазлийка, въвлечена в телефонна измама по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията”. Жената изтеглила паричната сума от банков клон, разположен на ул. „Александровска”, като умело заблудила банковия служител, усъмнил се, че става въпрос за телефонна измама. Изтеглените пари поставила в найлонова торбичка и според указанията на непознатия мъж, свързал се с нея по телефона, го занесла в боклукчийско кошче на ул. „Гурко”.

На същата дата Н.К. взел и сумата от 4 800 лв., собственост на 81 годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, отново измамен по схемата „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”.

Създаденият екип от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас установил самоличността на Н.К., както и марката и модела на автомобила, с който се придвижвал. Със съдействието на служители от Районно управление – Ветово при ОДМВР – Русе, лекият автомобил „Фолксваген Шаран” е спрян. Иззети са мобилния телефон на Н.К., посредством който поддържал телефонна връзка с непознатия мъж, автомобилната навигация и сумата от близо 29 000 лв., която според уговорката трябвало да занесе до Румъния.

При проведените допълнителни полицейски действия е констатирано, че 60 годишния Н.К. е съпричастен и към други три извършени телефонни измами на територията, обслужвана от ОДМВР – Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право