Заловиха банда, разпространявала фалшиви европари

Банда, която плащала по градове и села в Пиринско с фалшиви евра, бе разкрита и заловена. Първите изловени са в сатовчанското село Кочан.

Там възникнал скандал между мъже в игрална зала. На място полицията установила, че Д.К./20г./ от с.Кочан, общ.Сатовча, е прокарал в обръщение 5 броя неистински банкноти с номинал от 20 евро. В хода на работата по случая е установена и съпричастността на лицата Д.Ч./20г./ и Д.Ч./20г./, и двамата от с.Кочан. Тримата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена ОП-Благоевград.

По същото време бил получен сигнал и от Петрич от продавачка на бельо в магазин. Тя съобщила,че непознат мъж й платил закупена стока с фалшиви 50 евро. При работата по канала, на входа на Благоевград пак на 15 март, е била спряна за проверка „Шкода Октавия“, управлявана от И.Ч./18г./ от с. Марикостиново, общ..Петрич. В хода на проверката е намерен плик, съдържащ около 25 броя неистински банкноти с номинал от 20 евро. Уведомена е ОП-Благоевград. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право