Заловиха бракониер с 220 кг риба в дома му в Монтана

Полицаи от Монтана спипаха опасен бракониер, складирал в дома си почти четвърт тон незаконно уловена риба и купища такъми за незаконния си бизнес. 48 годишният Пламен Т. по прякор Видрата бил засечен от служители на Инспекцията по рибарство и аквакултури в нощта на 1 ноември след черен рейд в язовир „Огоста”.

Инспекторите се опитали да спрат автомобила на бракониера, но той не се изплъзнал и се скрил в къщата си. След подаден сигнал в Областната дирекция на МВР група полицаи влезли в дома на нелегалния рибар и при обиска открили 12 толстолоба с общо тегло 124 кг, 27 шарана с тежина 92,5 кг и един сом, тежък 4,5 кг.

В имота на бракониера са намерени още лодка и 126 броя рибарски мрежи. По случая е образувано досъдебно производство. Пламен Видрата е един от най-закоравелите нелегални риболовци в Северозапада.

Само през последните три месеца той е залавян многократно след незаконни излети и са му съставени 7 акта за над 10 000 лева. Санкциите и проверките обаче не го спират, заявяват инспекторите по риболова. От близо година в Монтана гори остър конфликт между законните риболовци и бракониерите.

За да спрат нарушителите, рибарите дори организираха доброволна стража. Бракониерите им отвърнаха с трошене на колите им. Законните риболовци организираха преди месеци и протест, с който настояха държавата да вземе спешни и строги мерки за разбиването на бракониерските банди, които опустошават реки и язовири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България