Заловиха бургазлията, който осакати жена на спирка, проверяват дали е вменяем

Районната прокуратура в Бургас е започнала досъдебно производство по случая при който млад мъж нападна с брутален ритник възрастна жена на спирка на градския транспорт в града. Оказва се, е той страда от шизофрения.

Пострадалата Виолета К. (на 72 години) е със средна телесна повреда. Инцидентът е станал на 09 май около 15.20 часа, на автобусната спирка пред бл. 61 в ж.к. „Изгрев“, уточниха от държавното обвинение.

Разследването е за причиняване на средна телесна повреда, по хулигански подбуди, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 10 години.

Незабавно са предприети действия по издирване на извършителя, който е бил установен. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза на лицето, тъй като съществуват данни, че мъжът страда от шизофрения. Към момента мъжът е въведен за лечение в Центъра за психично здраве – Бургас, посочват от прокуратурата. От заключението на съдебно-психиатрична експертиза ще стане ясно дали лицето е вменяемо, и дали може да бъде привлечено към наказателна отговорност.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, която към момента не е изготвена, но съществуват данни, че се касае за причинена средна телесна повреда (счупване на таза). Назначена е и техническа експертиза на камери, които са записали инцидента. По случая са разпитани множество свидетели – очевидци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право