Заловиха бус с 12 нелегални мигранти край Монтана

Полицията в Монтана залови автомобил, който превозвал нелегални чужденци от София към границата при Видин. Част от мигрантите са били без документи за самоличност, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при МВР дирекцията в Монтана бил получен сигнал за незаконен транспорт на бежанци през региона. Към 18 часа пазители на реда спрели на път Е 79 в района на ресторант „Пъстренец” край Монтана автомобил "Рено Еспейс", който пътувал от София за Видин. Зад волана седял Пламен Н./36 г./ от София.

При извършената проверка в автомобила са открити 12 нелегални мигранти, граждани на Афганистан. Трима от тях показали регистрационна карта на чужденец, а останалите девет били без никакви документи. По случая в Областната дирекция на МВР е образувано досъдебно производство. Същият ден, но към 9 часа сутринта сирийски гражданин пострада при катастрофа край Монтана.

Близо до село Белотинци товарен автомобил „Волво” с регистрация в Литва челно се сблъскал с бус „Мерцедес Спринтер”, управляван от 37 годишния сириец М А. Мъжът, който е с хуманитарен статут у нас и адрес в Перник, е настанен в болница със счупен ляв крак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България