Заловиха горнооряховци, докато се дрогират в клуб

Сред тримата задържани е и собственикът на заведението, който е криминално проявен

Служители на РУ- Горна Оряховица установиха лица, в момента на употреба на наркотици в нощен клуб в града. Разкритията били извършени при внезапна проверка в хода на специализирана полицейска операция на 29 март. След проведени оперативно–издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия в клуб в железничарския град, в задно сладово помещение, в момент на употреба на амфетамин е установен собственика на клуба. Това е 36-годишният Г.А. , ивестен на органите на МВР, криминален контингент по линия наркотици.

На входа на заведението пък е установен 40-годишният С.Ч., също криминален контингент по линия наркотици, в близост до който са установени 4 грама амфетамин и зелено хапче, което при направения полеви тест реагира на амфетамин.

Изяснено е, че той е осъществявал пропускателния режим в заведението, като е събирал входна такса. На бара в клуба пък е засечен и 31-годишният П.П., също известен на блюстителите на реда, а в близост до него е открито зелено хапче, реагиращо при теста на амфетамин.

Тримата мъже са задържани и настанени в определените за целта помещения, а работата по документирането и доказването на престъпната им дейност продължава.

В РУ- Горна Оряховица е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК. В хода на проведената специализирана полицейска операция е спипан и клиент на заведението- 37- годишният М.Г., без съдебни и криминалистически регистрации, а в джоб на якето му е намерена метална кутийка с 3 грама марихуана в нея. Той не е задържан, образувано е бързо производство по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право