Заловиха двама крадци на кола в София

Снимка: Архив

За броени дни столични полицаи разкриха извършители на кражба на кола, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Разследването на случая започнало след получен сигнал за противозаконно отнет на 14 януари лек автомобил „Нисан – Джук“. Незабавно е планирана специализирана полицейска операция с цел установяване на инкриминирания автомобил и задържане на извършителите.

В хода на полицейските действия отнетата кола е открита в хале в кв. „Драгалевци“. На място са задържани двама мъже, на 44 и 45 години. Първият е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с МПС. При последвалите процесуално- следствени и оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на СДВР на адреса на 45-годишият мъж е установен, укрит друг лек автомобил - „Рено“ , обявен за национално и международно издирване.

Униформените иззели мобилни телефони, СИМ карти, лекия автомобил „Нисан – Джук“, регистрационни табели, ключ за „Нисан“-а и инструменти за разкомплектоване на автомобили. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, и на двамата мъже е повдигнато обвинение по чл. 215 от НК.

На 44-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на втория задържан е наложена мярка „парична гаранция“ в размер на две хиляди лева. Работата по разследването продължава в рамките на досъдебното производство и под надзора на прокуратурата.

Подробности по случая бяха съобщени от директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, административния ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и старши инспектор Антон Дерменджиев, заместник началник на група „Противозаконно отнемане на МПС“ в СДВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България