Заловиха двама непълнолетни, извършили 7 кражби за броени дни

Снимка: Архив

Момчетата обирали автомобили в Горна Оряховица и Лясковец

Криминалисти от Горна Оряховица установиха двама непълнолетни извършили, множество кражби на вещи и посегателства върху автомобили на територията на железничарския град и Лясковец. Деянията са извършени този месец тази година в различни съучастия.

Криминалистите стигнали до извършителите, след като на 18 март в управлението съдействие е потърсила 36-годишна жена от железничарския град. Тя обяснила, че неизвестни са проникнали в незаключения й лек автомобил, паркиран в Горна Оряховица, и извършили кражба на авто-касетофон.

От проведените действия по разследването криминалистите установили, че извършители на деянието са две момчета на 14 и 15 години от Горна Оряховица и Лясковец, неизвестни до момента на полицията. От проведените допълнителни действия по разследването е изяснено, че от началото на месец март до момента двамата са извършили още 6 посегателства върху леки и един товарен автомобил, паркирани на различни места в Горна Оряховица и Лясковец.

Малчуганите отваряли автомобилите и вземали авто-касетофони, пожарогасител и други вещи и документи, или срязвали гумите на возилата. В периода 7-8 март те повредили и четец за чипове за достъп, монтиран върху фасадата на обществена сграда в железничарския град. Материалите по случаите ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за обединяване в едно досъдебно производство. Работата с двамата извършители продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право