Заловиха две 15-годишни момичета, обирали дядовци в ломско село

Снимка: Архив

Служители на МВР в Лом разкриха две непълнолетни момичета, които цяла година се промъквали в къщите на възрастни мъже в близко село и задигали скътаните им пари. Установената досега плячка на невръстните крадли е над 1000 лева, съобщиха от полицията.

По предварителни данни ударите в домовете на дядовците в село Разград започнали през миналото лято. На 28 юни 2017 г.в Районното управление на МВР в Лом постъпил сигнал, че по обед две неизвестни лица влезли през незаключена врата в къщата на 76годишния Цветан Г., нанесли му удари в тялото и главата и откраднали неустановена сума пари. Медицинският преглед на дядото обаче не установил следи от побой.

Случаят останал неразкрит до миналата седмица, когато друг възрастен мъж от Разград – Стефан С./74 г./, се оплакал в полицията, че му е изчезнала пенсията. Започналото разследване на случая установило, че през нощта на 11 срещу 12 юни тази година 15 годишните Е. З. и В. С. махнали райбер от входната врата на стареца и задигнали 480 лева, скрити под покривка на маса. Двете момичета често посещавали дома на дядото под различни предлози – да му помагат или разговарят с него и знаели къде държи парите си. При разпитите в присъствието и на служител на Детска педагогическа стая момичета признали, че та са извършили и кражбата на 600 лева от дома на 76 годишния дядо Цветан през юни 2017 г.

Едната отвлякла вниманието на стареца, а другата задигналата 600-те лева, сешоар и дамска козметика от една от стаите. Изясняването на момичешките набези в домовете на пенсионерите в селото продължава, не е изключено двете девойчета да са извършили и други кражби, смятат криминалистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право