Заловиха измамници в Павликени, докато прибират парите

Полицаи от Павликени спипали участници в измамна схема, докато прибирали парите. Във вторник около 15,30 часа при обход в града полицейски патрул забелязал лек автомобил «Пежо», чийто водач се държал съмнително.

Униформените видели, че автомобилът спрял пред жилище в града, от него слязъл мъж и взел пакет, оставен на тротоара. Блюстителите на реда предприели проверка на возилото и установили, че зад волана е 68-годишния И. П., а заедно с него била 67-годишната А. П. и двамата неизвестни до момента на полицията. На задната седалка се возел 29-годишния И. И., известен на полицията и осъждан за измами, всички от гр. Ветово.

При проверка в колата са установени и иззети торбичка с 11 800 лв., мобилни телефони и извлечения от банкова сметка на възрастна жена от Павликени. В хода на разследването е изяснено, че в периода 23-24 октомври непознат мъж, който се представил за полицай се обадил на домашния телефон на 90-годишна жена от Павликени и й обяснил, че ще й се обадят телефонни измамници.

За да не й вземат парите тя трябвало да му предаде всичко, с което разполагала. Уговорката била това да стане пред дома й. Същия ден жената изтеглила спестяванията си от банката и след това ги оставила на тротоара. И. И. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България