Заловиха крадци на 2 тона грозде край бъчва с вино

Полицията в Монтана разкри кражбата на 2 тона грозде от пазар край града. Апашите, отмъкнали касетките, били спипани край бъчвата, в която вече били сложили част от плячката, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В сряда през нощта обирджиите се промъкнали тихо в тържището до околовръстния път на Монтана, където били струпани тонове грозде за продан. Въпреки охраната апашите успели да измъкнат 2 тона от суровината за вино, натоварили всичко на бус и изчезнали. Чак на сутринта търговците разбрали за кражбата и подали сигнал в полицията. Според стопаните задигнатата стока е на стойност 2000 лева.

Криминалистите веднага започнали издирване и за по-малко от ден стигнали до апашите - 31 годишния Лъчезар П. от село Смоляновци и 39 годишния Кирил К. от Монтана. И двамата са криминално проявени. Полицаите открили и задигнатото грозде в къщата на единия от крадците, но почти тон от него вече било смляно и къкрело в бъчвата. Оцелялото грозде е върнато на собствениците срещу разписка.

Останалото количество вероятно ще бъде върнато чак след като се превърне във вино. Районното управление на МВР продължава работа по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право