Заловиха "мулета" с 2 760 лева от ало-измама по схемата "Помогни на МВР!"

Двама бяха задържани от полицията, докато вземат 2 760 лева от жертва на телефонна измама в Сливен - съобщиха от Областната дирекция на МВР. Жертвата е старица на 77-години от сливенския кв. "Даме Груев". Любопитна подробност е, че ало-измамата била извършена по схемата "Дай парите си, за да помогнеш на полицията да залови опасни измамници".

Възрастната жена получила обаждане на стационарния си телефон навръх Димитровден, 26 октомври, празника на града. Непознат мъжки глас се представил за началник от МВР. Заявил й, че ще е потърсят престъпници и успял да я убеди да им даде всичките си спестявания. Мнимият криминалист я уверил, че полицията уж щяла да залови бандитите, докато прибират пачките. По някаква ирония, реално точно така и станало. След като бабата пуснала от терасата си банкнотите, поставени в плик, били задържани 24-годишният А.Д. от Сливен и 26-годишната Р.М. от котленското с Градец. Двамата били посредници или "мулета" в измамническата схема. Младият мъж е криминално проявен, наложена му е мярка за неотклонение "домашен арест".

Акцията е осъществена от служители на Областните дирекции на МВР в Сливен и Пловдив и Главната дирекция "Национална полиция".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право