Заловиха наркодилъри с дрога и антични ценности

Служители на полицията спипаха двама производители на наркоконоп в горите край Вършец. При обиск в дома на единия от тях са открити и антични ценности, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник вечерта след подаден сигнал в Районното управление на полицията във Вършец за незаконно отглеждане на наркотични растения служители на реда обходили околностите на курортния град.

kanabis_varshec1В местността „Дъбравата” на около 1,5 км от главния път ІІІ-162 униформените открили 8 растения канабис с височина от 0,50 до 138 см. Зелената листна маса на стръковете е била с тежина 1,19 кг. Близо край мястото с дрогата пък полицаите намерили криминално проявените и осъждани Георги Е. /36 г./ и Любомир М. /24 г./ от Вършец.

По случая веднага било образувано досъдебно производство, а при претърсване в дома на Георги Е. са били намерени културно-исторически ценности - печат от бял метал с неправилна форма и датировка І-ІІ век от древния Рим, звънец от жълт метал с инкрустации по него и датировка късен Рим, тежест от червено-кафява керамика с конусовидна форма, корозирал звънец, пръстен от кафяв метал и две метални игли. Вероятно заедно с производството на дрога двамата апаши са се занимавали и с иманярство, смятат криминалистите.

kanabis_varshec2

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право