Заловиха обявен за издирване на операционна маса

"Изчезнал" байпас издаде избягал затворник

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест бе заловен на... операционната маса. Потресаващият и безпрецедентен случай, като истински психотрилър, буквално сащисал лекарите от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” – Бургас.

По обед в събота при тях за лечение постъпил мъж, представил се за 62-годишния Симеон от град Мартен (Русенско), нуждаещ се от спешна операция. Мъжът заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време и имал поставен байпас. Докторите съвестно започнали операцията, но... не открили пациентът да има байпас. Те завършили успешно операцията, но тъй като "изчезналият" байпас ги усъмнил, веднага се обадили в полицията.

Измамата била разплетена от униформените. Оказало се, че пациентът не е 62-годишният Симеон, а брат му Георги, 56-годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 г., когато след домашен отпуск от затвора в Белене (където изтърпявал присъда за извършени измами), не се завърнал.

Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки, че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, 56-годишният обявен за общодържавно издирване мъж, е приведен в бургаския затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право