Заловиха оръжия и боеприпаси, пренасяни от европейци, на границата между Либия и Тунис

Снимка: Архив

Оръжия и боеприпаси, пренасяни от европейци, включително от французи, бяха заловени на границата между Либия и Тунис, каза вчера тунизийският министър на отбраната Абделкарим Збиди, цитиран от Франс прес.

Министерството на външните работи на Франция каза, че що се отнася до французите, въпросното оръжие е принадлежало на отряда за сигурност, който осигурява охраната на френския посланик в Либия и отрича да е конфискувано.

Първа група, състояща се от 11 души с дипломатически паспорти, се е опитала да влезе от Либия в Тунис по море на борда на два зодиака. Те са били забелязани от тунизийската армия и проследени до крайбрежието на остров Джерба, каза Збиди в изявление пред пресата.

Според министъра са били иззети оръжия и боеприпаси. Той обаче не посочи дали тези 11 лица са били арестувани и не уточни тяхната националност, информира БТА.

В изявление, излъчено от няколко местни медии, Збиди каза, че на тунизийско-либийската сухопътна граница са заловени други оръжия и боеприпаси от група от 13 французи "под дипломатическо прикритие", пътуващи с шест джипа.

Ке д'Орсе отрече да има каквато и да било връзка между френския конвой и хората от зодиака и добави, че става дума за "рутинна проверка". По думите на министерството оръжията са били проверени и задържани, преди да бъдат върнати във Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят