Заловиха пенсионер-измамник, прибирал парите на баби и дядовци

Снимка: Архив

Бдителен ломчанин устроил капан на апаша с връзка вестници

Полицията в Лом разкри и арестува 67 годишен мъж, работел като муле за банда телефонни измамници. Макар и сам на възраст, посредникът обикалял адреси в Монтана и Лом и прибирал хвърлените от пенсионери пликове с пари и злато. Белокосото „ муле” влязло в капана на истинските служители на МВР преди няколко дни, когато непознат позвънил в дома на ломчанин, представил се за полицай и поискал пари, за да бъдат заловени на място група измамници. Стопанинът привидно се съгласил с мнимото ченге, но веднага се обадил в Районното управление, натъпкал в найлонов плик връзка вестници и ги оставил до контейнер на улицата. Малко по-късно на мястото пристигнал с лек автомобил Светли И. и прибрал пакета.

Но преди още да потегли белезниците щракнали на ръцете му. При обиска и разпита на заловения посредник станало ясно, че в началото на миналата седмица той е прибрал плик с 4000 лева, около 2000 евро, златна монета и златни обици, оставени от 73 годишен дядо до кофа за смет в Монтана. Мулето предало парите на измамниците, но оставило за себе си златото и част от банкнотите. Те са намерени и иззети. Полицията продължава работа по случая и изяснява участвал ли е Светли И. и в други измами, както и контактите му с „ало апашите”, които най-вероятно действат от Румъния.

През последните дни област Монтана е залята от атаки на телефонни измамници. Мошениците звънят денонощно на пенсионери, но повечето от тях ги разпознават, казаха криминалисти. Само в сряда 73 годишна баба от село Равна и 79 годишен дядо от село Славотин са подали сигнал на тел.112, че са получи обаждания от хора, представили се за служители на МВР, които искали съдействие за залавяне на престъпници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право