Заловиха след поредна кражба рецидивист с 22 криминални и съдебни регистрации

Криминалисти спипаха апаш, задигнал акумулатори и обрал мазета на блок в Павликени

Служители на РУ – Велико Търново разкриха кражба на хранителни продукти от жилище в града на стойност 180 лв. Деянието е извършено в периода 18-19 януари от двора на къщата на потърпевшия.

На местопроизшествието е извършен оглед и е започнато досъдебно производство, в рамките на което е установен извършителя – 34-годишен мъж от с. Лесичери, известен на полицията и многократно осъждан, с 22 криминални и съдебни регистрации. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Извършителят е привлечен, в качеството на обвиняем. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Служители на полицейското управление в Павликени установиха извършител на кражби. На 4 ноември миналата година в управлението е бил получен сигнал за кражба на два акумулатора от товарен автомобил, собственост на куриерска фирма. На 16 декември е получен сигнал за кражба на два акумулатора от товарни автомобили „Скания“, собственост на местна фирма.

На 20 януари в управлението е започнато бързо производство за опит за кражба на месингови батерии и водопроводни кранчета от избени помещения на жилищен блок в Павликени. Деянието е останало недовършено поради намесата на полицейски екип, който е установил и задържал извършителя- 29-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан.

Пред полицейските служители мъжът признал и за кражбите на акумулатори. Във вторник той е привлечен, като обвиняем за кражба и опит за кражба на горепосочените вещи на стойност 1000 лв. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане за 72 часа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право