Заловиха топкрадец, върлувал в половин България

Полицията в Монтана откри и задържа опасен апаш, обявен за национално издирване. 30 годишният престъпник е специалист по разбиването и кражбите от чужди къщи и въпреки младостта си вече има осем присъди, повечето от които е излежал в затворите. В края на миналата седмица служителите на МВР в Монтана получили информация, че търсения в цялата страна Радомир П./30 г./ са крие в родното си село Горна Вереница.

Апашът наскоро излязъл за пореден път от килията, но вече бил направил няколко удара в Горна Вереница и съседното село Долна Вериница. По информация на криминалистите апашът се криел в изоставени къщи и дворове. Полицаите влезли в дирите на обирджията и го открили сврян в къща – собственост на 60 годишната Красимира В. от Монтана. Престъпникът е бил задържан и отведен в областния следствен арест.

Срещу Радомир П. досега има подадени 93 заявителски материали за престъпления и са му направени 19 криминални регистрации за кражби. В досието му има осем присъди като седем от тях са ефективни. Всичките са за кражби, едната от тях въоръжена. Апашът върлувал в Монтана, София, Кюстендил, Перник, Трън и Мездра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България